Ψάρεμα - Σκάφος

Translate intoΕπισκευθείτε μας
και στο facebook


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Προβλεψη καιρού

Windguru


Πρόγνωση ύψους κύματος ελληνικών θαλασσών

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εκδρομές και ταξίδια με φουσκωτό για μπάνιο και ψάρεμα. Rent a RIB


Διαφορές του νέου Γενικού Κανονισμού Λιμένα

wwf

hamogeloΑσφάλιση  Ποδηλάτου.

νοσοκομειακά προγράμματα ING

Εγγυημένη Σύνταξη απο την INGdealsshopΨηφοφορία

Τι μέγεθος σκάφους έχετε?

Δείτε τα αποτελέσματα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων παρακαλούμε περιμένετε...
Ψηφοφορία

Ποια γνώμη έχετε για την ποιότητα του psarema-skafos.gr

Δείτε τα αποτελέσματα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων παρακαλούμε περιμένετε...
Ψηφοφορία

Ποιος απο τους παρακάτω τομείς σας ενδιαφέρει περισσότερο;

Δείτε τα αποτελέσματα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων παρακαλούμε περιμένετε...
Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Ψαρεμα | Ψάρεμα από σκάφος

 


Συνολικός αριθμός άρθρων: (74)    Εμφανιζόμενα άρθρα 1 - 25


Σελίδες (3)  1  2  3  Τελευταία


Το Jigging είναι για όλους
Το Jigging είναι για όλους !!!

 Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Το ότι το jigging είναι για πολύ έμπειρους ψαράδες είναι μύθος. Πρόκειται για μια από τις αποδοτικότερες τεχνικές ψαρέματος και πραγματοποιείται με καλάμι και μηχανισμό. Με την μέθοδο του jigging, μπορούμε να πιάσουμε μεγάλα και καλά ψάρια όπως συναγρίδες, σφυρίδες , ροφούς, μαγιάτικα κλπ. αρκεί το σκάφος μας να είναι εφοδιασμένο με fishfinder.συρτή με μολύβι φύλακα
Φύλακας για μεγάλα και νόστιμα!!!

 Κείμενο – φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Για επιτυχημένα ψαρέματα θα πρέπει να εξοπλίσουμε κατάλληλα το σκάφος μας ώστε να έχουμε αποτέλεσμα.
Η επιλογή καλαμιού και μηχανισμού, η χρήση των ηλεκτρονικών οργάνων, του τρόπου συντήρησης των ζωντανών και των ψεύτικων δολωμάτων, είναι μερικά από αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αλιευτικό αποτέλεσμα και ειδικά στη συρτή με μολύβι φύλακα.Ζοκάκι. Ψάρεμα για νέους αλλά και μυημένους ψαράδες. Τσιπούρα
Ζοκάκι. Ψάρεμα για νέους αλλά και μυημένους ψαράδες

 Κείμενο - φώτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος.

 

 

Το ψαρεμα με ζοκάκι μπορεί να γίνει και από νέους και από μυημένους ψαράδες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε εξειδικευμένο δόλωμα (φαραώ, μάνα, Αμερικάνικο κλπ) ή ακόμη και γαρίδα.Λυθρίνι, ο άρχοντας της τραγάνας
Λυθρίνι, ο άρχοντας της τραγάνας

 Κείμενο – φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Δεν δίνουμε τυχαία τον τίτλο «άρχων της τραγάνας» στο συγκεκριμένο ψάρι! Το Λυθρίνι είναι ο αφέντης των τραγανότοπων . Εκεί θα το αναζητήσουμε διότι ο συγκεκριμένος θαλάσσιος τόπος του προσφέρει τις τροφές που προτιμά. Αυτές μάλιστα θα πρέπει να του προσφέρουμε δολωμένες στο κατάλληλο αγκίστρι, ώστε να έχουμε αποδοτικό αποτέλεσμα.Μελανούρια με συρτή και καθετή.
Μελανούρια με συρτή και καθετή.

 Κείμενο – φωτο: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Το μελανούρι είναι από τα ομορφότερα και νοστιμότερα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών. Το συναντάμε κοπαδιαστά και το ψαρεύουμε με συρτή από βάρκα ή από ακτή, αλλά και με καθετή.Οργάνωση για όλα τα είδη συρτής.
Οργάνωση για όλα τα ήδη συρτής.

 Κείμενο – φωτο: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Τα ψάρεμα με συρτή πάντα μας γοήτευε, ειδικά την αυγή και το ηλιοβασίλεμα. Το σκάφος μας δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένου τύπου για συρτή, αποκλείοντας βέβαια τα πολύ μεγάλα, δηλαδή πάνω από 10 μέτρα, γιατί είναι δύσχρηστα όσον αφορά την ταχύτητα και τους ελιγμούς, εκτός αν πρόκειται για game fishing.ΣΟΥΠΙΕΣ.  Super μεζές, απόλυτο δόλωμα.
ΣΟΥΠΙΕΣ. Super μεζές, απόλυτο δόλωμα.

 Κείμενο φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος


Απόλυτο δόλωμα και για τις Συναγρίδες στο φύλακα…
Τις ψαρεύουμε με καλαμαριέρες νύχτα με φεγγάρι, τις πρώτες πρωινές ώρες, ή λίγο πριν νυχτώσει. Στην κουζίνα μαγειρεμένη στην κατσαρόλα, στον φούρνο, στο τηγάνι αλλά και στα κάρβουνα είναι σκέτη απόλαυση. Καταναλώνεται ευρέως τη σαρακοστή που είναι η εποχή της.Λυθρίνια
ΛΙΘΡΙΝΟΠΑΡΑΓΑΔΟ

 Κείμενο Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Η αγάπη και η προτίμησή μας στο παραγάδι είναι γνωστή, όχι μόνο λόγω διαδικασίας, αλλά και γιατί πρόκειται για ένα αποδοτικότατο εργαλείο όταν πέσει στο σωστό τόπο και χρησιμοποιηθεί σωστά.Λούτσοι. Oι Μαχητές της θάλασσας.
Λούτσοι. Oι Μαχητές της θάλασσας.

 Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος


Αγριότητα, επιθετικότητα, δύναμη και νοστιμιά, είναι τα 4 χαρακτηριστικά του ψαριού αυτού που αποκαλείται και «Μπαρμπούνι του αφρού».Τεχνικές ψαρέματος με Μολύβι Φύλακα.
Τεχνικές ψαρέματος με Μολύβι Φύλακα.

 Κείμενο – Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Το μολύβι-φύλακας είναι από τα καλύτερα συστήματα βύθισης για τη σύλληψη μεγάλων ψαριών. Με αυτό το σύστημα μπορούμε να νιώσουμε ξεκάθαρα το τσίμπημα του ψαριού με το καλάμι στο χέρι, και να το καρφώσουμε, νιώθοντάς το από την πρώτη στιγμή.Τεχνικές ψαρέματος με ΖΟΓΚΑ.
Τεχνικές ψαρέματος με ΖΟΓΚΑ.

 Κείμενο – φωτο: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
Το ψάρεμα με ζόγκα, αποτελεί ένα από τους κορυφαίους τρόπους σύλληψης μεγάλων «καθαρών» ψαριών.
Πρόκειται βέβαια για είδος ψαρέματος με το οποί ασχολούμεθα  εδώ και αρκετά χρόνια -  δάσκάλοι οι παππούδες μας - με πολύ καλά αλιευτικά αποτελέσματα.


Με τσαπαρί και καλαμαριέρα
Με τσαπαρί και καλαμαριέρα

 Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος 

 
 
Αν η καθετή θα γίνει με καλάμι ή με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι θέμα επιλογής του εκάστοτε αλιευτή. Οι «αμετανόητοι» προτιμούν καρούλα, ενώ οι νεότεροι καλάμι. Και στις δυο περιπτώσεις όμως η αρματωσιές στο ψάρεμα που προτείνουμε είναι ίδιες.


Tenya ιδιοκατασκευή
Tenya ιδιοκατασκευή

 Κείμενο φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
 
To αλιευτικό εργαλείο  Tenya είναι ένα κομμάτι μολύβι με ενσωματωμένο αγκίστρι κι ένα έξτρα παράμαλλο από  νήμα όπου στην άκρη του είναι δεμένο ένα δεύτερο αγκίστρι ως «κλέφτης».Οι κατασκευαστές του δίνουν διάφορα σχήματα και χρώματα, ενώ τοποθετούν  μικρούς μεταλλικούς ενσωματωμένους κρίκους  στο πάνω και στο κάτω μέρος. 


weight, material, capacity, Ball bearing, Gear ratio, Drag, pale, στον μηχανισμό τού καλαμιού
Tι σημαίνουν τα χαρακτηριστικά weight, material, capacity, Ball bearing, Gear ratio, Drag, pale, στον μηχανισμό τού καλαμιού;

 Κείμενο – φωτο: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
 
Λέγοντας «χαρακτηριστικά» ενός μηχανισμού, εννοούμε την χωρητικότητα του νήματος που θα τυλίξουμε στην μπομπίνα του, πόσα ρουλεμάν διαθέτει, την ταχύτητα τυλίγματος, το βάρος και  το υλικό κατασκευής του κλπ.  Κάθε κατηγορία μηχανισμών διαθέτουν τα ανάλογα χαρακτηριστικά, για αυτό θα πρέπει να τα γνωρίζουμε πριν προβούμε στην όποια αγορά.


Bυθόμετρο Fish-finder.
Bυθόμετρο Fish-finder. Παρουσίαση, ανάλυση, χρήση και οδηγός για επιτυχημένη αγορά του.

 κείμενο - φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Απολύτως απαραίτητο όργανο για καθετή, συρτή βυθού ή jigging.Το βυθόμετρο - Fish Finder όπως μαρτυρά και η λέξη αναγράφει στην οθόνη του το βάθος της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόμαστε ως βυθόμετρο, ενώ συγχρόνως απεικονίζει τη μορφολογία του βυθού και τα ψαριά που βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή. 


Jigging και slow sinking
Jigging και slow sinking για νέους ψαράδες και μη.

 Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
Όσοι ξεκίνησαν να ψαρεύουν με τη μέθοδο του  jigging έγιναν οι φανατικότεροι υποστηρικτές του συγκεκριμένου είδους.  Πρόκειται για μια από τις αποδοτικότερες τεχνικές ψαρέματος και πραγματοποιείται  με καλάμι και μηχανισμό. Με την μέθοδο του jigging, μπορούμε να πιάσουμε μεγάλα και καλά ψάρια όπως  συναγρίδες, σφυρίδες , ροφούς, μαγιάτικα κλπ. αρκεί το σκάφος μας να είναι εφοδιασμένο με fishfinder.


Ο καθαρός εξοπλισμός, τα ψάρια δεν φοβάται
Ο καθαρός εξοπλισμός, τα ψάρια δεν φοβάται!

 Κείμενο – φωτο: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
 
Ένα σκουριασμένο αρπάδι ή μια φθαρμένη πετονιά, μπορεί να αποβούν μοιραία και να χαλάσουν το καλύτερο ψάρεμά μας!  Με τον αλιευτικό  εξοπλισμό δεν «παίζουμε»! Η επίδραση της αλμύρας θα τον καταστρέψει πολύ εύκολα, θα τον σκουριάσει σε μηδέν χρόνο. Γι αυτό ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και ξεπλένουμε πάντα με γλυκό νερό μετά από κάθε χρήση.


Φαγκρόπουλα με Luganus
Φαγκρόπουλα με «καμπούρηδες». Που τα συναντάμε, που και πως τα ψαρεύουμε.

 Κείμενο φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 
Luganus, Cabura, Inchiku, Madai και διάφορες άλλες ονομασίες – ανάλογα με το εργοστάσιο κατασκευής τους – είναι οι ονομασίες τεχνητών δολωμάτων με ενσωματωμένο βάρος. Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις  το ψάρεμα πραγματοποιείται με τη μέθοδο του slow Sinking.  


ψαρεμα καθετή
Αν έχεις τύχη διάβαινε …

Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Η σωστή προετοιμασία και το σχέδιο δράσης παίζει σημαντικότατο ρόλο στο αλιευτικό μας αποτέλεσμα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ όψι μας και την λεγόμενη «τύχη του πρωτάρη και μάλιστα πολύ σοβαρά!!! 


Υλικά ιδιοκατασκευής fishball
Καμπούρηδες (Fish-balls) γιά slow sinking. Ιδιοκατασκευή.

 Κείμενο – φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Μια από τις πιο αποδοτικές τεχνικές ψαρέματος είναι  η χρήση fishballs, όπου ψαρεύουμε με slowsinking, κάνοντας μικρές κοφτές πλάγιες κινήσεις. Με την μέθοδο αυτή μπορούμε να πιάσουμε μεγάλα και καλά ψάρια όπως  συναγρίδες, σφυρίδες , ροφούς, μαγιάτικα κλπ, χρησιμοποιώντας όμως πιο...Φωτο 10 Ζωντανή σουπιά δολωμένη, έτοιμη να πέσει στη θάλασσα για να ψαρέψει.
Μολύβι φύλακας με Σουπιά και Καλαμάρι

Κείμενο φωτογραφλιες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Το ψάρεμα «με μολύβι φύλακα»,  είναι ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους ψαρέματος μεγάλων και καλών ψαριών πρώτης κατηγορίας. Για το συγκεκριμένο είδος ψαρέματος χρειαζόμαστε κατάλληλο εξοπλισμό, ζωντανό δόλωμα για καλύτερα αποτελέσματα και φυσικά το σκάφος μας να διαθέτει βυθόμετρο.Φωτο 5
Συρτή για Λαγούς και Ρείκια

 Κείμενο φωτογραφίες : Νίκος  Λυμπερόπουλος

 

Ο καιρός άλλοτε μας χαμογελά, κι άλλοτε μας κάνει μούτρα. Όταν όμως οι αέρηδες έκοψαν λίγο, ετοιμαστήκαμε για ένα θαυμάσιο ψάρεμα συρτής γιατί είχαν πέσει κυνηγοί και ρείκια.Κι ο Κολιος  Αυγουστο και Σεπτέμβριο
Κι ο κολιός τον Αύγουστο … και Σεπτέμβριο!

 Κείμενο - φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Οι παροιμίες είναι σοφές!  Εκτός από κολιούς όμως, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτοι με κοκάλια, σαβρίδια γόπες και σκουμπριά. Η χαρά της συρτής και του τσαπαρί!
 
 
 


Εικόνα 1
Βαθύ ψάρεμα στο απέραντο γαλάζιο με δώρο Βλάχο

Του Νίκου Λυμπερόπουλου

 

Στο ψάρεμα εκτός από καλά υλικά και γνώση του αντικειμένου χρειάζεται και τύχη, διότι όπως λέει και η παροιμία: «Αν έχεις τύχη ψάρευε…».  

 Τσιπούρα
Θέλει μάνα η Τσιπούρα!

 Κείμενο - φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

 

Ψάρια πρώτης κατηγορίας όπως οι τσιπούρες χρειάζονται υπομονή, ησυχία και εκλεκτό δόλωμα, όπως μεταξύ άλλων μια ζωντανή μάνα… Σελίδες (3)  1  2  3  Τελευταία
Powered by Blog - Widget